کتاب در جستجوی عرفان اسلامی
📗آشنایی اجمالی با کتاب در جستجوی عرفان اسلامی
📖این كتاب با هدف ارایه تصویری روشن از عرفان اسلامی و مشخصههای اساسی آن در 5 فصل تهیه و تدوین شده است.
💠در فصل نخست این نوشتار به كلیاتی دربارة عرفان از قبیل انواع تمایلات انسانی و توضیح خودشكوفایی و ناخودشكوفایی آنها، تمایلات عرفانی به عنوان تمایلات اصیل آدمی، پاسخ به پرسشهایی چون: عرفان چیست؟ عارف كیست؟ و نیز شرح رابطه عرفان با فلسفه، عقل، و شرع پرداخته شده است.
🔰در فصل دوم این كتاب كه به مسأله تحریف و انحراف در آموزههای عرفانی اختصاص یافته، مباحثی چون: منشأ تحریف و انحرافات، تحلیل عوامل انحراف در عرفان، استعمار و عرفانسازی و ترویج صوفیگری، مورد بحث قرار گرفته است.
💡در فصل سوم ضمن بحث دربارة شاخصههای عرفان اسلامی، به پیشینه عرفان در جوامع انسانی، تبیین شاخصههای عرفان صحیح بر مبنای تحلیل عقلی و ویژگیهای عرفان اسلامی در كتاب و سنت پرداخته شده ، وپس از ارایه پاسخهایی از امام باقر و امام صادق (علیهماالسلام)، به سؤال متعارض یا متقارب بودن دو بعد مادی و معنوی انسان، امام خمینی(رضوانالله علیه) به عنوان تجسمی از عرفان راستین معرفی شده و از مسایلی همچون رجوع به آموزههای عرفانی دیگر مكاتب، عدم انحصار عرفان در روحانیت، و همهجانبه بودن سیر عرفانی سخن به میان آمده است.
⚡️در فصل چهارم، راه صحیح نیل به مقامات عرفانی معرفی شده است. در این فصل ابتدا ضمن اشاره به شناخت راه صحیح با استفاده از عقل و نقل و با تأكید بر لزوم رجوع به اهلبیت(علیهم السلام)، به موانع مهم سیر الی الله اشاره شده است. مراحل سیر و سلوك، مشارطه، مراقبه و محاسبه، مراحل مراقبه، ذكر و جایگاه آن، و نماز و راز خیرالعمل بودن آن از مباحث مطرح شده در این فصل است.
📍در پایان، این كتاب در فصل پنجم به بررسی مسأله كشف و كرامت پرداخته است. حقیقت كشف و مكاشفه، كرامت و حقیقت و ماهیت آن، عرفان حقیقی و سیر و سلوك، و نیاز به استاد از دیگر میاحث پایانی این نوشتار است.