#شیرمادر
#هفته جهانی شیر مادر ۱۰_۱۶ مرداد
تغذیه با شیر مادر و تداوم تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی؛ در کاهش مرگ و میر کودکان و ارتقای سلامت مادر و کودک بسیار حایز اهمیت است.
استفاده از شیر مادر برای هر دو گروه فواید و مزایای فراوانی دارد. از یک سو تغذیه کودک با شیر مادر میتواند خطر خونریزیهای بعد از زایمان، انواع بیماریهای عفونی، سرطانهای سینه و تخمدان را در مادر و از سوی دیگر، کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد، افزایش هوش، کاهش بیماریهای عفونی، آسم و آلرژی، دیابت، سوء تغذیه و چاقی و افزایش مقاومت سیستم ایمنی در برابر بیماریها را در کودکان باعث شود.
توصیه سازمان بهداشت جهانی در شش ماه نخست آنست که تنها غذای نوزاد، شیر مادر باشد.
در راستای حمایت ترویج تغذیه با شیر مادر، آگاهی مردم در مورد اهمیت شیردهی، تغذیه با شیر مادر به عنوان یک تغذیه مناسب در بهبود امنیت غذایی، حمایت سازمانها و ارگانها و افراد جامعه از زنجیره گرم حمایت از شیردهی و اقداماتی در راستای توانمند کردن افراد جامعه و سیستمها به سمت بهبودی، ضروری است.